Gorjanska 14 10000 Zagreb
tajnistvo@pirn.hr
01/6601-514

Održana 21. HRVATSKA ETNORIZNICA – radionica tradicijskih tekstilnih tehnika i vještina

Radionica s početnicima

Od 27. srpnja do 6. kolovoza u prostorima Klesarske škole u Pučišćama na otoku Braču održana je 21. Hrvatska etnoriznica – radionica tradicijskih tekstilnih tehnika, ukrašavanja i izrade narodnih nošnji.

Radionica s početnicima

Radionica je brojala trideset i tri polaznika koji su bili podijeljeni u početničku i naprednu grupu. Polaznici – početnici naučili su desetak novih tradicijskih tehnika uz pomoć demonstratora – vanjskih suradnika. Napredni polaznici usavršavali su dosadašnje tehnike koje poznaju.

Pretposljednji dan radionice organiziran je Dan otvorenih vrata gdje su turisti, ali i lokalni mještani imali priliku vidjeti što su polaznici radili proteklih dana. Također, u sklopu otvorenih vrata napravljena je i mala fotografska izložba pod nazivom „Ruke koje stvaraju“ koja prikazuje vrijedne ruke polaznika „Hrvatske etnoriznice“.

Polaznici su naučili neke nove tehnike s kojima se do sada nisu susretali, ali i usavršavali već poznate. Također, kroz rad stvorila su se i neka nova prijateljstva. Deset dana prošlo nam je brzo, u učenju, smijehu, druženju i razmjenjivanju znanja.

Završetak radionice

Više na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/cztkb.

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NOVOSTI I DOGAĐAJE I NA:

Podjeli objavu s prijateljima:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn