Gorjanska 14 10000 Zagreb
tajnistvo@pirn.hr
01/6601-514

Otvorene prijave za seminar o primjeni narodnih nošnji na amaterskoj folklornoj sceni

Centar za tradicijsku kulturnu baštinu poziva Vas na

seminar o primjeni narodnih nošnji na amaterskoj folklornoj sceni

Centar za tradicijsku kulturnu baštinu organizira četrnaesti po redu Seminar o primjeni narodnih nošnji na amaterskoj folklornoj sceni. Seminar će se održati 16. i 17. veljače 2024. u Kulturnom centru Travno (Božidara Magovca 17, Zagreb) s početkom u 16. veljače u 18 sati.

Seminar je namijenjen prvenstveno folklorašima, voditeljima KUD-ova, garderobijerima, koreografima, ali i etnolozima i svima zainteresiranima, a sastojat će se od teorijskog i praktičnog dijela. Pozivamo vas da u seminar uključite vaše garderobijere i sve članove koji pokazuju poseban interes za tradicijsko odijevanje te žele usavršiti svoje znanje ili saznati neke praktične savjete o odijevanju narodnih nošnji.

Pažnju ćemo posvetiti oglavljima s područja Baranje i istočnog Brodskog Posavlja, a drugi dan ćemo se baviti primjenom kompletnih narodnih nošnji s područja Međimurja i Like te varoških nošnji dalmatinskog zaleđa. Ovi su lokaliteti često prezentirani na folklornoj sceni pa želimo educirati kulturno-umjetnička društva o pravilnom prikazu i odabiru nošnji ovog područja te ponuditi savjete za lakše odijevanje nošnje.  Na početku seminara kratkim teorijskim prikazom polaznicima će se pružiti okvir o izlaganim lokalitetima, a na praktičnom dijelu sudjelovat će suradnici s terena te prenijeti autentično znanje o primjeni narodnih nošnji. Polaznici će imati priliku raspravljati, postavljati pitanja te dobiti praktične savjete o primjeni narodnih nošnji.

Kotizacija sudjelovanja na seminaru za jednu osobu je 20 € ili 30 € za dvije osobe koje se prijavljuju iz istog društva. U izraženim cijenama uključen je PDV. Molimo vas da se prijavite i uplatite kotizaciju do 13. veljače 2024. na IBAN: HR4324020061400003746 (s opisom plaćanja: ZA SEMINAR: ime i prezime polaznika; poziv na broj 2024) ili osobno u KUC-u Travno. Potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti OVDJE te je zajedno s potvrdom o uplaćenoj kotizaciji poslati mailom na adresu info@pirn.hr ili poštom na adresu B. Magovca 17, 10010 Zagreb do naznačenog datuma. Polaznici sami snose troškove smještaja i prehrane tijekom seminara.

Za dodatne informacije slobodno nam se javite na mail info@pirn.hr ili na broj telefona 01/6601-514.

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NOVOSTI I DOGAĐAJE I NA:

Podjeli objavu s prijateljima:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn