Gorjanska 14 10000 Zagreb
tajnistvo@pirn.hr
01/6601-514

Održana jubilarna 20. Hrvatska etnoriznica

Od 26. srpnja do 4. kolovoza 2022. godine u prostoru Klesarske škole u Pučišćima na otoku Braču održana je jubilarna 20. Hrvatska etnoriznica, radionica tradicijskih tekstilnih tehnika, ukrašavanja i izrade narodnih nošnji. Ukupno trideset polaznika se usavršavalo u različitim tradicijskim tekstilnim tehnikama. Direktnom razmjenom znanja i vještina, od demonstratora prema polaznicima, usvajale su se nove i uvježbavale poznate vještine, ali i stvarala prijateljstva između svih uključenih polaznika.
Pretposljednjeg dana boravka na radionici organiziran je Dan otvorenih vrata radionice, prilikom kojeg su stanovnici Pučišća i ostali posjetitelji mogli pogledati radove koje su polaznici izradili kao i vidjeti demonstracije pojedinih tradicijskih tekstilnih tehnika. Dan otvorenih vrata i ove je godine posjetilo nekoliko stotina ljudi.
U prostorima Narodne knjižnice „Hrvatski skup“ u Pučišćima je povodom 20. obljetnice Hrvatske etnoriznice bila postavljena izložba pod nazivom „I moja nit pomaže tkati“ sa prikazom radionice i polaznika od samih početaka. Izložba je bila postavljena od 10. srpnja do 30. kolovoza. Kroz dvadeset godina, radionicu je pohađalo oko sedam stotina ljudi iz više od petnaest svjetskih zemalja.

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NOVOSTI I DOGAĐAJE I NA:

Podjeli objavu s prijateljima:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn