Gorjanska 14 10000 Zagreb
tajnistvo@pirn.hr
01/6601-514

Sudjelovanje na seminaru u Novom Sadu u sklopu Europske prijestolnice kulture

Ravnatelj Kulturnog centra Travno, Josip Forjan, sudjelovao je na seminaru “Nošnja kao ogledalo identiteta – slično i različito” koji se u subotu, 5. veljače, održao u Istorijskom arhivu Novog Sada u Srbiji. Ovaj je seminar održan kao dio projekta “Putevima niti” koji je dio programa u godini Europske prijestolnice kulture čiju prestižnu titulu ove godine nosi upravo Novi Sad.

Na seminaru se govorilo o nošnji kao odrazu pojedinačnog i grupnog identiteta te o mnogim utjecajima kojima nošnja podliježe. Forjan je u sklopu svog predavanja iz zbirke Posudionice predstavio narodne nošnje Hrvata iz Vojvodine (nošnje Hrvata Bunjevaca i Šokaca iz Vojvodine) te nošnje srpskog stanovništva u Brodskom Posavlju.
Predavači na seminaru bili su još Aleksandra Dobrin, Milan Stepanov, Ivan Terzić, Goran Kovačević, Zdenka Opšus i Emil Rupa. Seminar je bio namijenjen članovima, voditeljima i garderobijerima folklornih ansambala te ostaloj zainteresiranoj javnosti. Organizator seminara je Kulturni centar “Mladost” iz Futoga.

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NOVOSTI I DOGAĐAJE I NA: