Gorjanska 14 10000 Zagreb
tajnistvo@pirn.hr
01/6601-514

Održan obljetnički koncert “Tričetvrt stoljeća”

U dvorani Kulturnog centra Travno u nedjelju 26. studenog 2023. s početkom u 20.00 sati održan je koncert “Tričetvrt stoljeća” kojim je obilježeno sedamdesetpetogodišnje djelovanje Posudionice i radionice narodnih nošnji, danas poznate kao Centar za tradicijsku kulturnu baštinu.

Tričetvrt stoljeća djelovanja proslavili smo u suradnji sa solistima, vokalno-instrumentalnim sastavima, folklornim ansamblima, Odjelom za narodne plesove Škole za klasični balet i pojedincima koji zapažene rezultate postižu njegujući folklorne tradicije i obnavljajući tradicijsko tekstilno rukotvorstvo. Predstavili smo najljepše primjerke narodnih nošnji iz naše zbirke koje ljepotom i vrijednošću ne zaostaju za muzejskim primjercima, kao i rekonstruirane, novoizrađene narodne nošnje koje su u proteklih trinaest godina osvojile nagrade na manifestaciji „Obnavljamo baštinu – reviji rekonstruiranih narodnih nošnji“ koju organiziramo u suradnji s Kulturno-umjetničkim društvom „Lovor“ iz Trnjana.

Koncert je plod nebrojenih sati rada i ljubavi koje je sedamnaest rizničara narodnoga ruha utkalo u svaku nošnju i minutu programa.

 

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NOVOSTI I DOGAĐAJE I NA:

Podjeli objavu s prijateljima:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn