Gorjanska 14 10000 Zagreb
tajnistvo@pirn.hr
01/6601-514

Revija “Obnavljamo baštinu” – poziv sudionicima 2023.

Centar za tradicijsku kulturnu baštinu  u suradnji s KUD-om „Lovor“ iz Trnjana organizira manifestaciju „Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih narodnih nošnji“. Priredba će se održati u subotu 14. listopada 2023. godine u 19:30 sati u Trnjanima kod Slavonskog Broda (Sportska dvorana, Ulica sv. Marka 45).

Na reviji želimo predstaviti rekonstruirane, novo izrađene narodne nošnje i time potaknuti tradicijsko tekstilno rukotvorstvo i izradu narodnih nošnji.

Ukoliko se bavite izradom narodnih nošnji ili ih posjedujete, pozivamo vas da nošnje i njihove izrađivače predstavite na ovoj reviji.

Revija je natjecateljskoga karaktera. Stručni žiri, kojega čine etnolozi i folkloristi, dodijelit će nagrade pojedincima, grupama, udrugama, obrtnicima ili nositeljima kućnih radinosti koji su izradili nošnje. Nositelji nošnji mogu osvojiti posebnu pohvalu za nošenje narodne nošnje.

Pravo predstavljanja na reviji imat će nošnje za koje stručni žiri prethodno procijeni da zadovoljavaju potrebne stručne i estetske kriterije. Stoga uz prijavu treba priložiti fotografije, video snimke ili ostale dokaze o njihovom izgledu i izradi.

Organizator će snositi troškove prehrane sudionika revije.

Preuzmite propozicije natjecanja  i prijavni list.

Molimo da prijavnicu i ostale materijale pošaljete najkasnije do 30. rujna 2023. godine na adresu: Centar za tradicijsku kulturnu baštinu, Božidara Magovca 17, 10 010 Zagreb ili na e-mail bojana@pirn.hr.

Očekujući da ćete se odazvati našem pozivu, unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem!

v. d. ravnatelja

Josip Forjan

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NOVOSTI I DOGAĐAJE I NA:

Podjeli objavu s prijateljima:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn