Gorjanska 14 10000 Zagreb
tajnistvo@pirn.hr
01/6601-514

Otvorene prijave za seminar o održavanju narodnih nošnji

Centar za tradicijsku kulturnu baštinu organizira Seminar o održavanju i čuvanju narodnih nošnji. Seminar će se održati u subotu 6. svibnja 2023. u Kulturnom centru Travno (Božidara Magovca 17, Zagreb) s početkom u 9.00 sati.

Seminar je namijenjen prvenstveno folklorašima, voditeljima KUD-ova, garderobijerima, koreografima, ali i etnolozima i svima zainteresiranima, a sastojat će se od teorijskog i praktičnog dijela. Pozivamo vas da u seminar uključite vaše garderobijere i sve članove koji pokazuju poseban interes za tradicijsko odijevanje te žele usavršiti svoje znanje ili saznati neke praktične savjete o odijevanju narodnih nošnji.

Pažnju ćemo posvetiti narodnim nošnjama s područja Rečice, Podravine i Ravnih kotara. Polaznici će imati priliku raspravljati, postavljati pitanja te dobiti praktične savjete o primjeni narodnih nošnji. Seminar će započeti teorijskim predavanjem o pravilnim uvjetima čuvanja nošnji i brizi o tekstilnim predmetima. Predavanje će voditi Ljiljana Vilus Japec, viša restauratorica tehničarka iz Etnografskog muzeja u Zagrebu. Nakon predavanja slijedi praktični dio seminara. Potičemo polaznike da na seminar donesu i komad svog tradicionalnog tekstila a stručni voditelji i zaposlenici posudionice će vas besplatno savjetovati o tome kako kod kuće možete očistiti i pravilno pospremiti komad koji posjedujete.

Kotizacija sudjelovanja na seminaru za jednu osobu je 15 € (113,01 kn) ili 20 € (150,68 kn) za dvije osobe koje se prijavljuju iz istog društva. U izraženim cijenama uključen je PDV. Molimo vas da se prijavite i uplatite kotizaciju do 3. svibnja 2023. na IBAN: HR4324020061400003746 (s opisom plaćanja: ZA SEMINAR: ime i prezime polaznika; poziv na broj 2023) ili osobno u KUC-u Travno.

Prijavnicu možete zatražiti na mail adresi: info@pirn.hr

Potvrdu o uplati i prijavnicu pošaljite na adresu info@pinr.hr.

Polaznici sami snose troškove smještaja i prehrane tijekom seminara.

Za dodatne informacije slobodno nam se javite na mail info@pinr.hr ili na broj telefona 01/6601-514.

 

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NOVOSTI I DOGAĐAJE I NA:

Podjeli objavu s prijateljima:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn